Statischecontent.nl

Hoe vind je jouw weg in webhosting land?

Een mooi websiteontwerp is pas het begin. De website moet nog gebouwd worden en er moet een hosting aan gekoppeld worden, anders functioneert hij niet. De keuze in verschillende hosting bedrijven is groot. Hoe maak je de keuze?

Hosting, wat is het?

Hosting is makkelijk uitgelegd een stukje ruimte waar je website op draait. Iedere website draait op een server. Deze server host je site. Je kunt hem zien als een hele grote harde schijf waar je je bestanden opslaat. De kwaliteit van deze server en je hosting is op verschillende punten te meten, zoals is hij betrouwbaar en beveiligd, is de website altijd bereikbaar en wat de downtime van de server is.

Hoe belangrijk is je hosting?

De hosting van je website is het belangrijkste wat goed geregeld moeten zijn. Heb je een slechte hosting die langzaam is of telkens uitvalt, dan heeft dit een slechte invloed op je website. Je verliest hierdoor klanten omdat ze je website niet kunnen bezoeken of ze haken af omdat hij te langzaam is. Zo loop je omzet mis. Een goede en stabiele hosting is dus de basis voor je website.

Onderdelen hosting

Binnen een hostingpakket kun je vaak veel meer regelen dat alleen de server van je website. Zo kun je ook een e-mailadres aanmaken. Dit zal je naam en dan je domeinnaam zijn. Dit staat een stuk professioneler als iemand je probeert te contacten. Vaak maakt je hosting ook back-ups voor je website en heeft een database met alle inhoud van je website. Het enige wat een hosting niet voor je regelt is een domeinnaam.

Tips bij het maken van een keuze

Waar moet je op letten als je een keuze gaat maken bij het kiezen van een hosting? Er zijn een paar punten die je zeker moet overwegen bij het maken van een keuze. Als eerste is de bereikbaarheid van de hostingpartij belangrijk. Zoals zijn ze telefonisch bereikbaar en wat zijn de werktijden. Het is fijn als de 24 uur per dag bereikbaar zijn, mocht er ‘s avonds iets misgaan met je website. 

De service en de hosting pakketten afwegen is ook belangrijk. Zo bieden ze vaak een verhuisservice als je van hostingpartij wisselt. Scheelt je veel moeite en tijd. Bij de verschillende hostingpakketten is er vaak een zichtbaar verschil in het dataverkeer en schijfruimte. Het onzichtbare verschil zit hem in de snelheid. Hoe groter en duurder je hostingpakket is hoe sneller de server vaak is.