Statischecontent.nl

Welke elementen zijn onmisbaar op elke website?

Als je een website gaat bouwen of gaat laten bouwen zijn er een paar elementen op je website onmisbaar. Dit zijn de elementen die je website succesvol maken. Maar welke elementen zijn dit?

Content maken

Wat voor website je ook maakt of beheert, je moet ervoor zorgen dat de content die erop staat actueel is. Je moet ook zelf in staat zijn om deze content te maken of aanpassen. Google beoordeelt hoe hoog je website in de zoekmachine omhoog komt op basis van de actualiteit. Daarom wil je deze zo goed mogelijk up-to-date houden.

Koppeling met Google Analytics

Het is slim om je website te koppelen aan Google Analytics. Dit doe je met een code die je op je website plaatst. Deze koppeling heb je nodig om je statistieken bij te houden. Zo krijg je goede inzicht in je bezoekersaantallen en welke pagina’s ze het met bezoeken op je website. Zo kan het je opvallen dat als mensen allemaal naar een specifieke pagina gaan, je deze pagina prominenter maakt op je website.

Duidelijk menu

Het menu op de website moet duidelijk en overzichtelijk zijn. Dit is het belangrijkste navigatie punt op je website. Dit is vaak het eerste waar mensen op klikken om te vinden wat ze zoeken. Als je menu niet overzichtelijk is en mensen te veel moeten doorklikken om te vinden wat ze zoeken, dan haken ze sneller af en verlies je mensen en klanten van je website. Ook voor het menu is het dus belangrijk dat je hem zelf kan aanpassen.

Integratie met Google 's search Console en nieuwsbrief systemen

De Google ‘s Search console bied je een overzicht van hoe Google je website indexeert. Zo krijg je inzicht in onder welke zoekwoorden je website gevonden wordt bijvoorbeeld. Zo zie je ook meteen waar je aan kan werken als je andere zoekwoorden prominenter wil hebben op je site.

Ook is het handig als je een integratie hebt met een nieuwsbrievensysteem. Dit is een laagdrempelige manier voor je bezoekers om op de hoogte te blijven van alles wat er gebeurt op je website.

Delen met Social Media

De makkelijkste manier om nieuwe bezoekers naar je site toe te trekken is social media. Om daar goed zichtbaar te zijn is het handig om de mogelijkheid te bieden om je website of content op je website, makkelijk te delen zijn voor je bezoekers. Zo delen ze het sneller. Vergeet ook geen linkjes naar je eigen social media te plaatsen!